Schiphol Airport verwacht topdrukte

In het zuiden van het land is de zomervakantie van 2013 alweer een feit. Vanaf vandaag heeft dit deel van het land officieel zomervakantie en dat is nu al te merken op de wegen en op de vliegvelden. Om het optimale uit de vakantie te halen, pakken al veel vakantiegangers dit weekend hun biezen.

Schiphol heeft een persbericht uitgegeven met een advies voor de reizigers welke via onze nationale luchthaven in Amsterdam vliegen. Hierin attendeert Schiphol iedereen om ruim op tijd aanwezig te zijn op de luchthaven en eventueel de auto te parkeren op een parkeerplaats rondom Schiphol Airport. Een goede tip is om alvast vanaf je computer thuis in te checken. Dit scheelt weer kostbare tijd op de luchthaven. Tevens zullen er gastheren en gastvrouwen op Schiphol ingezet worden om alle reizigers in de juiste richting te wijzen en zodoende de doorstroming te bevorderen.

Net zoals elk begin van de grote vakantie is er animatie op de luchthaven aanwezig om het lange wachten iets dragelijker te maken. Dit weekend is waarschijnlijk nog relatief rustig wanneer we het vergelijken met het weekend van 26 juli. Volgens de geleerden op Schiphol zal dit de meest drukke dag op Schiphol worden in deze vakantie periode. Een kleine 180.000 passagiers zullen op deze dag arriveren, weggaan of een transfer maken.

In de gehele zomerperiode van juli t/m september zullen bijna 16 miljoen reizigers van het vliegveld op Schiphol gebruik maken.

Comments are closed.