Schiphol Airport blijft groeien.

De economische situatie in de wereld is erg onrustig. Luchthaven Schiphol lijkt hier echter geen last van te hebben en hebben de eerste 6 maanden van dit jaar weer een groei weten te realiseren. De omzet is gestegen naar een kleine EUR 640 miljoen, een stijging van 5,5%. Dit kwam naar voren uit de deze week gepubliceerde halfjaarcijfers.

Het aantal mensen welke via Schiphol reizen is ook gestegen en is uitgekomen op bijna 24 miljoen tijdens de eerste 6 maanden van dit jaar. Inherent hierbij is ook de hogere bezettingsgraad van de parkeerplaatsen waar reizigers lang parkeren ten tijde van hun reis.

Ook het aantal vliegbewegingen is toegenomen met enkele procenten. Echter het vrachtvervoer is enkele procenten gedaald. Deze daling was voorspelt en vond Schiphol niet verrassend. De uitgaven in de tax free shops zijn ook gestegen, terwijl Schiphol veel aan het verbouwen is geweest en dit voor overlast heeft gezorgd.

Luchthaven Schiphol is de afgelopen maanden veelvuldig in de prijzen gevallen. Een belangrijke prijs was dat Schiphol Airport als de beste luchthaven in Europa werd verkozen door de reizigers.

Comments are closed.