Scanners gaan af bij beugel-bh’s

Vrouwen die zich, na het probleemloos parkeren op Schiphol, naar de gate begeven moeten er rekening mee houden dat de scanners kunnen afgaan wanneer er een beugel-bh wordt gedragen. De veiligheidspoortjes reageren namelijk op het metaal in de bh’s. Hierna volgt uit veiligheids-overwegingen altijd een fouillering.

Dit fouilleren wordt veelal als zeer hinderlijk ervaren. Er is onlangs een klacht ingediend door een mevrouw welke vond dat de fouillering erg brutaal plaatsvond. Het alarm ging af op Schiphol en zonder enige uitleg werd deze mevrouw direct gefouilleerd door een vrouwelijke beveiligings-beambte.

Ze werd aan de kant gezet, moest haar amen spreiden en vervolgens werden haar borsten beet gepakt. Verbouwereerd bleef ze achter na deze behandeling. Haar grootste punt is dat ze niet van te voren aangeven waarom ze apart wordt genomen en gefouilleerd

Op Schiphol.nl worden geen waarschuwingen geven voor wat betreft het dragen van beugel-bh’s. Volgens een medewerker van Schiphol wordt dit niet gemeld omdat de scans niet bij elke beugel-bh afgaan. De klachtenservice van de marechaussee welke verantwoordelijk is voor de algehele beveiliging kreeg vorig jaar 80 klachten binnen en bij Schiphol zelf kwamen ook nog eens 220 klachten binnen. Dit zijn relatief gezien weinig klachten vanwege de vele miljoenen passagiers op Schiphol.

Overigens ging 80% van de klachten volgens de luchthaven over wachttijden, vloeistoffen en vertragingen.

Comments are closed.