Niets aan de hand met Vueling vliegtuig

Eind augustus ontstond er grote consternatie op Schiphol vanwege een vliegtuig van Vueling dat leek in de problemen te zitten vanwege een mogelijke kaping. Uit onderzoek van de luchtvaartpolitie is naar voren gekomen dat er door een kleine storing tijdelijk geen contact tussen Schiphol en het vliegtuig mogelijk was.

Deze storing in de communicatiemiddelen was niet opgevallen door de piloten. Er was op dat moment namelijk geen reden voor hun om contact op te nemen met de luchtverkeersleiding van Schiphol en zo is het probleem aan hun voorbij gegaan. Het was slechts een tijdelijke storing, omdat de zendapparatuur na onderzoek prima in orde is gebleken.

Naast de problemen met de communicatie viel het ook op dat het vliegtuig een vreemde route vloog. Zo week het vliegtuig meerdere malen af van de normale route. Uit het onderzoek is op te maken dat de rare bochten die het toestel vloog, te maken had met de vondst van een WOII bom op Schiphol. De extra kosten van de passagiers welke door de vertraging zijn ontstaan door het langer parkeren op Schiphol zullen waarschijnlijk enigszins gecompenseerd gaan worden vanwege de vertraging in de lucht en op Schiphol zelf na de landing.

Doordat deze bom was gevonden, ontstond er een file van vliegtuigen op Schiphol Airport en waren de vliegtuigen in de lucht gevraagd om wat tijd te rekken en wat extra rondjes te vliegen. De automatische piloot zou linksaf zijn gegaan, terwijl het rechtsaf moest. Het onderzoek is inmiddels gestaakt. omdat er geen aparte zaken naar voren zijn gekomen.

Comments are closed.