KLM krijgt extra ruimte op Schiphol Airport.

De luchtvaartmaatschappij KLM heeft al enige tijd plannen om uit te breiden op de luchthaven Schiphol Airport. Het is eindelijk zover. KLM heeft sinds kort extra plaats gekregen op het vliegveld. KLM was al gezeteld in tweede vertrekhal, maar heeft nu ook een stuk van vertrekhal 2 mogen betrekken. Op deze manier is er genoeg ruimte voor al haar partners.

Er geprobeerd een logischer indeling op Schiphol te maken om meer duidelijkheid voor de reizigers te creƫren. Zo zijn in de eerste vertrekhal smallere loketten geplaatst voor reizigers welke een vlucht vanaf Schiphol willen maken naar de Schengenlanden. Dit zijn de landen waar waarbij geen grens controles voor reizigers actief zijn.

De loketten hebben als functie om reizigers van dienst te zijn welke koffers moeten inchecken en een boarding pass wensen. Tegenwoordig maken steeds meer reizigers gebruik van de mogelijkheid om thuis op je eigen computer hun boarding pass uit te printen. Zodoende kunnen deze passagiers wanneer ze de auto op lang parkeren Schiphol P3 hebben gezet en alleen handbagage hebben, direct doorgaan naar de veiligheidspoortjes en hun gate.

Vanaf heden staan er op Schiphol ook apparaten waarmee passagiers hun eigen koffers kunnen voorzien van een label en deze vervolgens op de transportband kunnen plaatsen. Doordat een sectie van de KLM loketten een andere locatie hebben gekregen wordt ook de efficiency van de onlangs vernieuwde bagageruimte beter benut. De tweede vertrekhal is ingericht voor vliegreizen naar bestemmingen buiten de Schengen landen. Ook kunnen passagiers welke business class vliegen met KLM hier terecht.

Comments are closed.