Drukste dag op Schiphol

Schiphol barste gisteren uit haar voegen vanwege de drukste dag van 2012. Er werd rekening gehouden met een reizigersaantal van bijna 180 duizend mensen. Met ongeveer 1200 vluchten wordt het druk in het luchtruim. In de luchtverkeerstoren zal hard gewerkt moeten worden.

Het is niet alleen zo druk omdat zoveel mensen met vakantie gaan, maar er komen ook veel reizigers alweer terug van hun vakantie adres. Schiphol Airport zorgt op dit soort dagen dat er altijd meer personeel aanwezig is op alle linies. Dus zowel grondpersoneel als beveiliging.

Alle luchtvaart organisaties mogen de informatie balie’s niet sluiten en er wordt stelselmatig vergadert om eventuele moeilijkheden een halt toe te roepen. Iedereen moet dit soort dagen wel rekening houden met langere wachtrijen. Kom op tijd met het openbaar vervoer naar Schiphol of zet je auto op lang parkeren en sluit rustig aan in de rij.

De toestroom van het aantal reizigers naar Schiphol op deze dag zal het record niet verbreken. In 2011 in het laatste weekend van juli kreeg Schiphol nog meer reizigers voor de kiezen. In het derde kwartaal kiezen bijna 15 miljoen mensen om te vliegen via Schiphol.

Comments are closed.