Accu wisselsation voor E-taxi’s op Schiphol

Het is vanaf nu mogelijk om een accu van een elektrische auto om te wisselen op Schiphol als deze leeg is. Deze accu wisseldienst is vooralsnog alleen voorbehouden aan taxi chauffeurs met een elektrisch aangedreven auto. Zij zijn dus op dit moment welkom met hun elektrische auto bij het het accuwissel station op Schiphol.

Een accu welke geen capaciteit meer heeft kan in enkele minuten worden omgewisseld voor een volle accu, zodat de taxi snel weer zijn weg kan vervolgen. Dit betekent dat wanneer u niet gaat parkeren op Schiphol en besluit een taxi te nemen, niet meer bang hoeft te zijn dat je te laat komt. Met deze milieubewuste taxi’s is een accuwissel immers zo gepiept.

Dit punt op Schiphol Airport is overigens het eerste wisselstation waar accu’s snel omgewisseld kunnen worden. Dit voorkomt het probleem dat een lege accu ervoor zorgt dat je 10 uur moet wachten totdat de accu weer helemaal is opgeladen. Nu ben je binnen een paar  minuutjes klaar.

Een accu wisselen op dit station is op dit moment alleen mogelijk voor elektrische taxi’s van het merk Renault. Er rijden inmiddels 10 van dit type auto’s rond in Amsterdam. De batterij wisselstations zijn dit jaar ook al opgedoken in Israël en Denemarken. Ook zou er sprake zijn van de aanleg van een tweede station in Amsterdam.

Comments are closed.